T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ETİMESGUT - Güvercinlik Şehit Hasan Gülhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

MOD-COOPIT OKUL-SEKTÖR BİRLİKTELİK MODELİ

MOD-COOPIT
OKUL-SEKTÖR BİRLİKTELİK MODELİ

Değişen ve gelişen dünya standartlarında tüm iş alanlarıyla birlikte en sık değişim gösteren alanlardan biri Bilişim Teknolojileri´dir. BT iş dünyası bu gelişmelerin gerisinde kalmamak için kendisini yeniliklere adapte edecek dinamik bir yapı geliştirmiştir. AR-GE birimleri, çalışan yeterliliklerinin geliştirileceği düzenli kurslar, alan ile ilgili kurultay, sempozyum ve seminerlerin düzenlenmesi gibi çalışmalar iş dünyasını bizzat değişimin içinde tutmaya yetmektedir. Bilişim teknolojilerinin değişim ve gelişiminin eğitim dünyasına da çok çeşitli boyutlarda etkileri söz konusudur. Alanda geliştirilen yeni bir argümana bağlı olarak; atölye donatımı, öğretim yöntem ve teknikleri, eğitim materyalleri, öğretmen bilgi ve becerisi yenilik ile paralel olarak yetersiz hale gelmektedir. Bir örnek ile açıklamak gerekirse, yeni yayınlanmış bir BT kitabı bir yıl sonra eskimiş ve geçerliliğini kaybetmiş olabilmektedir.  Bahsedilen dinamik yapının Meslek okullarında olmayışının bir sonucu olarak, iş dünyasının beklentileri ile eğitim çıktısı olan öğrencilerin yeterlilikleri örtüşmemektedir.

İş dünyasında nitelikli iş gücüne duyulan ihtiyaç en büyük sektör gerçeğidir. Hal böyle iken potansiyel iş gücünün yetiştirildiği eğitim kurumlarını sektörden uzak tutmak, sektör yapılarının temelini dayanaksız bir forma sokacaktır. BT iş dünyasının bu dinamik yapısı BT okullarını da içine alacak şekilde geliştirilmelidir. Bu düşünce ile; Türkiye´den Anakara Güvercinlik Teknik ve Endüstri  Meslek  Lisesi, Türkiye Bilişim Derneği, EG Yazılım ve İspanya, Slovakya, Polonya ve Bulgaristan´dan Meslek Liseleri ve BT şirketleri olarak Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yayınlanan 2012 teklif çağrısı  LDV Ortaklık projeleri çerçevesinde Mod-COOPIT isimli bir proje geliştirilmiş ve Ulusal Ajanslarca onaylanmıştır. Ortaklığımız, iş dünyası ve BT okullarını yakınlaştıracak, etkileşim alanlarını çoğaltacak ve işbirlikçi çalışmalar geliştirmelerini sağlayacak bir birliktelik modeli oluşturmayı hedeflemektedir. Bu hedef doğrultusunda, eğitim müfredatlarının incelenmesi, BT sektörünün çalışan beklentilerinin belirlenmesi, BT öğrencisinin çalışma hayatı ile ilgili beklentilerinin belirlenmesi gibi çalışmalar 2 yıl süre ile ortaklık kurumlarında gerçekleştirilecektir. Yapılan çalışmalar, geliştirilmesi planlanan model için veri olarak kullanılacaktır.

Projenin gerçekleşmesi ile BT sektörü ve okulları arasındaki iletişim eksikliğinin giderilmesi bununla birlikte işbirliği ortamının sağlanması ve güçlenmesi beklenmektedir.  İş dünyasındaki gelişmelerin hızlı ve etkili bir şekilde okullara yansıtılmasının sonucunda eğitim kalitesinin artması buna bağlı olarak sektörün beklediği nitelikli işgücüne ulaşılması hedeflenmektedir.

Belirtilen proje etkinlikleri çerçevesinde projemiz hakkında daha detaylı bilgi almak ve destek olmak için iletişim bilgileri;

 

Tel : 0312 278 75 01/131
E-posta : bilisimgeml@gmail.com



Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.03.2016 - Güncelleme: 19.04.2022 15:44 - Görüntülenme: 2501
  Beğen | 3  kişi beğendi