T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ETİMESGUT - Güvercinlik Şehit Hasan Gülhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

UÇAK BAKIM

Uçak gövde-motor ve uçak elektronik sistemleri ile ilgili yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Ülkemiz, dünyada havacılık sektörünün kurallarını belirleyen iki otoriteden biri olan JointAviationAuthorities (JAA)'nin tam üyesidir. Bu tam üyelikle havacılık ile ilgili kuralların ve prosedürlerin standart duruma getirilmesi, üye ülkeler arasında uçak, uçak parçası ve bakım personeli alışverişinin kolaylaştırılması, sivil havacılık faaliyetlerinde en yüksek emniyet standartlarının geliştirilmesini sağlamıştır.

• Alanın Altında Yer Alan Dallar
  • 1- Uçak Gövde-Motor

Meslek lisesinden sonra "Yükseköğretim Kurumları Sınavında" (YKS) başarılı olanlar lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Mezun olan öğrencilerin ek puanları ile yerleşebilecekleri ön lisans programları da mevcuttur.

Uçak Bakım alanında çalışacak meslek elemanları; sivil uçak bakım merkezleri, askerî hava ikmal bakım merkezleri, uçak fabrikaları gibi iş piyasasının ihtiyacına göre istihdam edilmektedir. Geniş bir iş ve çalışma alanı vardır.

İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'nın 2008 yılında uluslararası Havacılık Bakım Onarım Merkezi (HABOM) olması ve sivil havacılıktaki gelişmeler; alanda istihdam imkânını artırmaktadır. Bununla beraber özel havacılık şirketleri kendi bakım merkezlerini ülkemizin çeşitli şehirlerinde kurmayı planlamaktadır.

Ayrıca bayanlar da bu mesleklerde eğitim alıp teknisyen olarak çalışabilmektedir.

Uçak Bakımı

Öğretim Programları